Ien Bouwmans

Sopraan Ien Bouwmans studeerde klassiek solozang (met bijvak piano) aan het Rotterdams Conservatorium bij Wendela Bronsgeest. Zij volgde verschillende masterclasses o.a. in Dresden en verdiepte zich in stemtherapie, ademtherapie. De laatste jaren verdiept zij zich in de Lichtenberger®methode bij Marlies Janssens en aan het Lichtenberginstituut in Duitsland.
Solistisch is zij regelmatig te beluisteren bij koorconcerten, recitals, kamermuziek en muzikale theatervoorstellingen.
Daarnaast zingt zij in vocaal vrouwenensemble “Melos” o.l.v. Lucas Vis en in het vocaal kwartet “DRIEST” van de Tilburgse componist en dirigent Frans van Hoek. Ook maakt zij deel uit van ensemble ”IMAI” met Inge IJpelaar, dwarsfluit en Marie-Astrid Vermaas piano.
Ien dirigeert diverse zanggroepen en koren.
Zo was zij dirigente van het Goud’s kamerkoor Coro d’Oro en het Rosmalens Mannnenkoor. Momenteel is zij dirigente van vrouwenensemble All Women en het Bomanskoor beide uit Rosmalen, het Binnendiezekoor uit ’s-Hertogenbosch en sinds maart 2020 van The Singing Pearls uit Oisterwijk.

Als zangpedagoge geeft zij individuele en duo-zanglessen aan volwassenen en aan kinderen vanaf 12 jaar. In de zanglessen kunnen verschillende muziekstijlen aan bod komen. Haar zangmethode gaat uit van een natuurlijk stemgebruik met een klassieke basis.
Aan zanggroepen geeft zij stemvorming en zangworkshops en verzorgt zij op verzoek ensemblelessen zoals voor de Kooracademie van Capella Brabant.
Voor meer informatie: www.ienbouwmans.com of bouwmans.ien@gmail.com of 06-17200063.